A világ gyakran nem az aminek látszik...

 

Talán mindenki ismeri ezt a bölcsességet, de hányan tartják szem előtt ezt az igazságot akkor, amikor elkötelezik magukat valamilyen "mozgalom" vagy "civilkezdeményezés" mellett?
Hányan teszik fel a kérdést maguknak: Az amit látok - láttatnak velem - az e valójában aminek látom?

Nos szerintem kevesen.

Álljon itt egy példa arra, hogy bizony figyelmesen kell megválasztanunk azt, hogy kinek hiszünk, mert farkasok járnak köztünk báránybőrben!

Néhány hónappal ezelőtt feltettem egy cikket, Állam - Adósság címmel, de akkor nem írtam hozzá kommentárt - már sajnálom...

Közben az idő haladt és az akkori hír, mára fenyegető méreteket öltő akcióvá duzzadt. No nem magától, hanem a "Farkas"-tól, aki idejét és energiáit nem kímélve dolgozik tovább azon, amit korábban is aktívan művelt - egy nemzet tudatos és tematikus kifosztásán - csak ma már a "megmentő" hamis jelmezét magára öltve. Korábban, mint a Nemzeti Bank Elnöke, ma mint "hazájáért aggódó állampolgár" dolgozik az ügyön.

Az Adósság Tanács végre létrejött, adták hírül a lapok - vegyes fogadtatással. Miről is van szó? Ha nem figyelted az eseményeket, akkor ez a rövid összefoglaló segít megismerni az előzményeket:

Cikk 1.

Cikk 2.

Cikk gyűjtemény   Járai Zsigmond nyilatkozatai gazdasági helyzetünkkel kapcsolatban

Mi ezzel a probléma kérdezhetnénk? Egy a nemzetéért, honfitársaiért aggódó nemzetközileg elismert gazdasági szakember leküzdhetetlen vágyat érez, hogy segítsen...

Segítsen, de vajon kinek, vajon milyen cél elérésében szorgoskodik ily lelkesen Járay Úr?
Ha erre a kérdésre lenne olyan kedves válaszolni, azt nagyon megköszönnénk!

Miért is teszem fel azt a kérdést? Nos, mindössze azért, mert mindaz, amiről Járay Úr beszél, valós és sürgős megoldást igénylő probléma.

Nem vitatható, kétségtelenül így van.

Amennyiben ugyanis nem kezeljük valami módon felhalmozott adósságunkat (bocsánat: vezetőink által INDOKOLATLANUL a nyakunkba akasztott államadósságot), akkor még a jelenleginél is súlyosabb gazdasági problémákkal kell hamarosan szembenéznünk. Olyanokkal, amelyekben MINDEN GAZDASÁGI, TÁRSADALMI és POLITIKAI önállóságunkat elveszíthetjük - még azt a minimális kis maradékot is, amelyet politikusaink (a globalizmust kiszolgáló elvtelen bérencek) eddig nem adtak át (aranytálcán) a rejtett hatalomnak.

Tehát megoldásra szükség van! Ez vitathatatlan!

Ami vitatható sőt kategórikusan elvetendő és még a kezdeményezés is csírájában elfolytandó, az Járay Úr megoldási javaslata, és az a mód, ahogy ezt a megoldást keresztül vinni igyekszik. Járay Úr egy olyan kezelési módot javasol, amely egy egész nemzetet tart megtévesztésben és kényszerít arra, hogy hamis adatok alapján, önérdeke elleni döntéseket hozzon.

A javaslat sommázata a következő: A Parlament (vagyis a magyar nemzetet - és nem a globális törekvéseket - képviselni hivatott testület) törvényben kötelezze a mindenkori kormányt,  az államadósság meghatározott mértékű csökkentésére. Ha ezt a képviselők maguk nem javasolnák (vagyis önszántukból nem nyújtanának be ilyen tartalmú törvényjavaslatot), akkor azt nemzeti összefogással kell kikényszeríteni a testületből. Ennek elősegítésére, és véghezvitelére Járay Úr CIVIL KEZDEMÉNYEZÉST indított "Adósság Tanács" nével. Az Adósság Tanács célja, hogy egyrészt "tájékoztassa" honfitársainkat a kialakult valós helyzetről, másrészt - mint civil kezdeményezés vagyis a "közakarat megtestesítője" nyomást gyakoroljon a Parlamentre az adósságcsökkentési kötelezettség törvénybeiktatására.

Miért veszélyes mindez?

Ha pusztán a fenti célokat tekintjük, akkor semmi probléma a dologgal nincs.
Becsületes nemzet kifizeti az adósságait, és ráveszi a kormányát, hogy becsületesen fizesse ki a nemzeti adósságokat.

Ez támogatandó, egyetértek. Támogatandó, HA ... ha egy halom egyébb feltétel is ugyanebben a törvényben rögzítésre kerül.

Ha nem csökkenhetnek a szociális kiadások, az egészségügyi kiadások, a nyugdíjak, hogy csak néhány dolgot soroljak, és nem emelkedhetnek a munkavállalói adóterhek (közvetett módon sem), nem emelkedhetnek a kormányzati kiadások, nem csökkenhetnek a közcélú beruházások, autópályaépítés, közforgalmú utak javítására fordított összegek, viszont emelkedniük kell, méghozzá drasztikusan a multi (bocsánat a nem magyar magánszemélyek által létrehozott és működtetett) cégek adóinak, és a környezetvédelemben, a társadalmi célok eléréseben, a sport (tömeg és verseny) támogatásában a közterületek fenntartásában stb.. vállat szerepüknek. Ennek a törvényjavaslatnak határozottan intézkedni kell arról is, hogy a nemzeti vagyon még megmaradt csekély része nem csökkenhet tovább, sőt növekedni kell, legalább az adósságteher csökkenésével arányosan, valamint arról,  hogy rejtett, vagy közvetett módon sem finanszírozható az adósságcsökkentés hitelekből.

Mindezek nélkül - véleményem szerint - a törvényjavaslat benyújtja hazaáruló, és a törvény maga a magyar nemzet végső kifosztását alapozza meg. Mindezek nélkül ez a javaslat és a kitalálója szabadkezet kap arra, hogy az utolsó garasig kifosszon 10 millió becsületes magyar állampolgárt, ráadásul úgy hogy utána mindezért még számon sem lehet kérni. Mert ez az igazi célja Járay Úrnak. Úgy elérni a végső kirablást, hogy az azoknak a felelősségévé váljon akiket kirabolnak azok, akik eddig is tették.

Gondoljunk bele. Egy szimpla törvényjavaslat, amely előírja a kormánynak az adósság csökkentésének kötelezettségét, ugyanakkor nem határozza meg azokat a forrásokat, amelykből ezt megteheti és azokat a célokat amelyeket a csökkentéssel együtt is meg kell valósítania, gyakorlatilag szabad kezet ad a végső kifosztásra, a szociális kiadások további csökkentésére, a kormány pazarló viselkedésének fenntartására, a maradék nemzeti vagyon idegenkézre játszására, vagyis mindazt "közakaratként" szentesíti, ami a rendszerváltás előtti és azt követő kormányok, - jelenleg még a számonkérés fenyegettetése mellett - műveltek. Mindazt, amiért  - szerintem - felelniük kellene.

Véleményem szerint: Ez a kezdeményezés szándékosan nemzetellenes!
Véleményem szerint: Ez a kezdeményezés előre megfontolt szándékkal végrehajtott nemzetárulás!

Nem lennék ebben ennyire biztos, ha nem Járay Úr indította volna. Járay Úr betöltött pénzügyminiszteri posztot és sok éven át a Magyar Nemzeti Bank elnökeként tevékenykedett (olyan sikeresen hogy a nemzetközi bankárlobby ezért ki is tüntette - én nem lennék büszke rá a helyében).

Az Ő elnösége alatt vált az MNB "független szervezetté" vagyis már sam a magyar kormány sem a magyar parlament nem dönthet monetáris ügyekben, mert nincs hatással az MNB-re, a MAGYAR NEMZETI BANK már nam a magyar nemzet bankja... (de akkor kinek az érdekeit szolgálja?)

Neki mint pénzügyminiszternek majd később bankelnöknek egyaránt tudni kellett az eladósodás mértékéről és trendjéről, és mint az MNB elnöke erre AKKOR fel kellet vona hívnia a kormány ÉS A KÖZVÉLEMÉNY figyelmét, mindent meg kellett volna tennie AKKOR az adósságállomány csökkentésért...

NEM TETTE MEG! Mi erre a bizonyíték?

Az adósságállomány maga és az a a tény, hogy soha egyszer sem fordult a lakossághoz AKKORiban, hogy civilkezdeményezze az adósságállomány csökkentését, bármi módon.

Járay Úr nyilatkozataiban az általa javasolt megoldás "kellemetlen kísérőjelenségéről" beszélve elmondja, hogy sajnos az adósságállomány csökkentése a szociális kiadások lefaragásával jár.... vagyis esze ágában sincs a javaslat mellé végrehajtási korlátokat tenni, sőt "előre szól" hogy ez ezzel jár... Később majd hivatkozhat erre, amikor valaki esetleg számon kérné rajta...

Brilliáns megoldás. Hibátlan.

Ezt az attitűdöt nem lehet itt megtanulni.
Ez az attitűd a globális törekvéseket irányítók, a világ gazdasági, politikai, társadalmi hatalmára törők attitűdje. Ez azoknak a hozzáállása, akik számára egy ország csak egy potenciális piac, akik számára egy nemzet csak egy szám, a lehetséges bérrabszolgák száma.

NEM LEHETÜNK ANNYIRA GYENGÉK, ÉS TUDATLANOK, HOGY BEDŐLJÜNK ENNEK A NYILVÁNVALÓAN ELLENÜNK, NEMZETI ÉS MAGÁNVAGYONUNK ELLEN, SZEMÉLYES SZABADSÁGUNK ELLEN IRÁNYULÓ POFÁTLAN CSALÁSNAK!

A nemzeti tartozást kezelni kell! Az államadósságot NEM, egész pontosan NEM ÍGY!

Az államadósság egy szemfényvesztés eredménye, valójában nincs is. Ha kinyitod a szemed, észre fogod venni. Az államadósság egy szám mindössze, amelyről azt állítják - a nemzetközi banklobby és magyar bérenceik - hogy azt NEKED kell visszafizetned.

De ez hazugság - szemenszedett hazugság. Ha valakinek, akkor Járay Úrnak ezt biztosan tudnia kell... különben nem lehetett volna a (magyar kormánytól és parlamenttől független, az IMF-től és a FED-től NEM) "független"  MNB Elnöke!

ÉS Ő PONTOSAN TUDJA! Ő IS AZOK KÖZÖTT VAN, AKIK EZT A HAZUGSÁGOT SEGÍTETTEK LÉTREHOZNI ÉS FENNTARTANI, SŐT JELEN AKCIÓJA IS ENNEK A CÉLNAK A SZOLGÁLATÁBAN ÁLL. A HAMIS PÉNZÜGYI ADATOK VALÓDISÁGÁNAK LÁTSZATÁT TARTJA FENN.

MINDEZT TUDATOSAN - SZÁNDÉKOSAN.

Van más megoldás... Van olyan megoldás, ami nem tesz földönfutóvá 10 millió magyart, sőt felemeli azt. Van olyan megoldás, mely nem csak egy nezetben gondolkodik hanem felismerve a probléma globális voltát, globális megoldást is képes nyújtani..

Nézd meg a következő filmeket:

A pénz, mint adósság
Money
Zeitgeist I.
Zeitgeist II. (a film első "felvonása")
Corporation

A bejegyzés trackback címe:

https://chili.blog.hu/api/trackback/id/tr31913895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása