Tallozgatva a netet, és bloggertársaim írásait egy igazi gyöngyszemre bukkantam, amit most megosztok veletek.
A bejegyzés eredetije a "csak ülök és mesélek" blogban olvasható.

A blogot Kerekes Zsuzsa írja!

Látogasd meg! Érdemes! Ízelítőül (amolyan kedvcsinálóként) két rövid gyöngyszem a széles kínálatból:

1.

Csak hangosan gondolkodom

Néhány ember megölt néhány embert, mert úgy gondolták, hogy helytelen életvitelt folytatnak, vagy rontják az életesélyeiket, vagy csak csúnyán néztek, ki tudja, mi járhatott a fejükben, amikor emberre emeltek kezet. Most ítélkezni fogunk felettük, és azt fogják kapni az elkapottak, ha valóban ők a bűnösök, amit megérdemelnek, hosszú, ha nem végleges elzárást a társadalomtól.

Attól a társadalomtól, mely embereket küld másik emberek ellen, más országokba, hogy öljék meg őket, mert szerintünk helytelen életvitelt folytatnak, vagy rontják az életesélyeinket, vagy csak csúnyán néztek ránk, ki tudja, mi járhat azoknak a fejében, akik ember ellen küldenek embert a nevünkben, hogy öljék meg őket.

Segítenétek? Mitől más?
 

 2.

Ennek nem találtam címet

Nehéz, nagyon nehéz, elmondani azt, mi számodra evidencia.
Nem érted, hogy miért nem értik, hisz te érted, és te nem vagy más, csak egy, a sok közül.
Mondod, mondanád, de sokszor nincsenek szavak, legalábbis neked nincsenek szavaid, képtelen vagy átlépni gondolataid verbális korlátain. Hát allegóriákat keresel, mert a kényszer, hogy elmondd, mindennél erősebb. A szavak csak jelek, csak agyad gondolatainak kódjai, melyeket egy másik agy dekódol. Mint a kvantumok, melyek hullámok, de ha detektorba ütköznek, részecskévé válnak. Vágyod a detektort, vágyod, hogy értsék, és fáj, hogy nem értik.

A gondolat és az érzés így lesz egy.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://chili.blog.hu/api/trackback/id/tr31370089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása