A szerencse forgandó???

Vádiratot nyújtott be közokirat-hamisítás miatt a sukorói ingatlancsere ügyében a Székesfehérvári Városi Ügyészség - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a telekcserében érintett magánszemély valótlanul állította, hogy Sukorón lakik. A napilap szerint az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomoz, mégpedig hűtlen kezelés gyanúja miatt.

 

Forrás: Origo

Egyes vélemények szerint ;-) az említett de meg nem nevezett személy Mr. Joav Blum israeli - MAGYAR állampolgár, és az ominózus "valótlan állítás" pedig az "életvitel szerűen" sukorói lakos státus minimum kérdéses volta.

Olvasóim tájékoztatása céljából megmutatom a fent "feltélezett" ÚR feltételezett lakhelyét, nevezetesen a Sukoró, Kis utca 5. számú rezidenciát.

Mindenki döncse el maga, hogy ez itt egy állandó lakhely-é, avagy sem!

Panoráma - Befektetői rezidenciával...

 

Szerényen bújik meg a ház a gondosan nyíratlan sövény mögött...

 

Van mit javítani...

 

... és a tető is beázik...

 

... de a lakat új!!!

 

 

Szóval van gond elég, és még ez az ügyészségi ügy is...

Hát nem irígylem szegényt... mindennap bejárni innen a nevjorki irodába, vagy a (telavivi-be?), meg a ház is milyen állapotban van, javítgatni, fótozgatni kellene, de hát a beruházás elvisz minden pénzt, a bejárás, meg ugye az összes szabadidőt... és akkor még ezek a hálátlan hatóságok is... na de nem adja fel.

Nem hagyja magát eltántorítani attól, hogy végre tehessen valamit hőn szeretett második hazájáért, akár akarja, akár nem...

Én már-már sajnálom szegényt.

Innen kell bejárnia (mer ugye életvitel szerűen itt kell laknia, ahhoz, hogy azt a rongyos 72 hektárocska vizparti ingatlant végre valahára a nevére írhassák (és jót tehessen a honnak), megvádolják azzal, hogy okiratot hamisított (jut ezsembe:  Egyedül Ő?), a ceglédi földhivatal holmi formai okokra hivatkozva elutasítja a tulajdonjogának bejegyzését, ami ugye újabb akadályoztatás - fellebbezést kell írnia szegénynek, ráadásul magyarul - pedig ezen a nyelven egy árva szót sem tud, igy aztán...

... mások jóindulatára van kényszerülve - ügyvédek, jegyzők, polgármesterek szívességét kell kérnie és meghálálnia valahogy - csak hogy segíthessen, fellendíthesse az idegenforgalmat és munkahelyeket teremthessen ennek a kedves, aranyos kis nemzetnek amely volt olyan kedves és befogadta. Egyszerűen nem engedik, hogy kifejezhesse háláját.

De hát ilyenek vagyunk mi magyar-magyar állampolgárok.
Mindent megteszünk, hogy levághassuk az aranytojást tojó tyúkot, hogy levághassuk és megsüthessük az aranygyapjas bárányt.
Ezt tudnia kellett volna előre... Senki nem figyelmeztette szegényt? Szégyen és gyalázat!

De nem kell nagyon aggódnunk szegény Blum úr miatt, mert hát Ő a szerencse fia, mint azt már tudjuk.

Bizonyára megértő lesz velünk - magyar-magyar állampolgárokkal és elfogadja, hogy mi már csak ilyenek vagyunk, és megelégszik az adónkból lecsippentett pár(10) milliárd Eurónyi csekély kárpótlással, amelyet mint nyertes koncessziótulajdonos cég (tuljadonosa és vezetője)...

Egyedüli indulóként a KC Bidding Kft. nyerte a sukorói kaszinó működtetésére kiírt pályázatot. Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint ez még nem jelent automatikus szerződéskötést, a cégnek vállalnia kell, hogy teljesíti az állam feltételeit. A sukorói telekcsere miatt több vizsgálat folyik, az ügyészség már vádat is emelt. A Pénügyminisztérium viszont arra hivatkozik, hogy az ingatlanok helyzetének jogi bizonytalansága miatt körültekintően szerződnek majd.

 

Forrás: Origo

...igényelhet az államtól, amennyiben adminisztratív okokból (aprócska kis okirathamísítás, földhivatali akadékoskodás miatt) mégsem valósíthatná meg élete nagy álmát, egy kaszinóvárosdíszletek között felépített, turisztikai látványosságnak álcázott, munkahelyteremtés illúzióval fűszerezett sokmilliárdos ingatlanspekulációját és elveszítené az ezzel bezsebelhető profitkáját.

Mert Joav Blum úrnak szerencséje van! Ő a szerencse fia! Fortuna istennasszony kegyeltjeként - néhány, az alkotmányra és a magyar nép szolgálatára felesküdött állami vezető és közhivatalnok közreműködésén keresztül - csak nyerni tud!

És ez így van jól!
És ez így JÓL VAN?
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chili.blog.hu/api/trackback/id/tr311309437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása