Bibiliai történelmünk kezdetén Isten megteremtette Ádámot, majd az ő cicáját Évit.
Ekkor még nem volt semmi gáz, éldegéltek a Paradicsom nevű üdülőhelyen, élvezték a napsütést, az "all inclusive" (minden szolgáltatás bennfoglaltatik az alapárban) kiszolgálást, sétálgattak, jöttek mentek, pobálták valahogy elütni az örökkévalóságot ééééés...

...eszeveszetten unatkoztak. Na! Itt kezdődtek a problémák. 

A legenda szerint, egy bizonyos Sátán nevű illető - hogy hogyan került a képbe senki sem tudja - megneszelte, hogy az ifjú pár elképesztő módon unatkozik. Bizniszman (üzletember) lévén bevételt - méghozzá eszeveszetten nagy bevételt - szimatolt és máris megfogant agyafurt elmélyében a sátáni (milyen lehetne másmilyen) terv.

Tudta, hogy a Mennyország szálló főnöke, bár rendkívül agyas fickó, mégis elkövetett egy aprócsak hibát, nevezetesen, hogy olyan fát ültetett a kertbe, ami veszélyes volt kedves "kedves vendégeire" és szigorú tilalommal eltiltotta őket a fától, de még annak közeléből is.

Az ifjú és tudatlan párocska következetesen be is tartotta a szigorú tilalmat, valószínűleg egy árva kukkot sem értettek az egészből, de legalább nem is akartak érteni belőle semmit.

Sátán nevű bizniszfickónk viszont annál értesültebb volt (mondhatni bennfentes információkkal bírt) hogy honnan, azt persze nem tudjuk (nos itt egy újabb megváloszolásra váró kérdés). Tudta, hogy a "főnök" felmondja az egy (azaz 1db) örökkévalóságra szóló all inclusive üdülési szerződést, ha valaki annak a bizonyos fának a terméséből - nevezetesen az almafa terméséből értelemszerűen almát eszik, és akkor a párocsak kikerül a paradicsomszállóból, ahol viszont Ő a főnök. (Itt megjegyezném, hogy ez az egész Sátán dolog kezd gyanus lenni - de erre ennek a bejegyzésnek a végén még visszatérek...)

Szóval Sátánunk (aki valószínűleg a szomszédos Pokol nevű motel és gyorsétkező komplexum tulajdonosa lehetett) álruhát öltött és miután csak egy árva kígyójelmezt találtak méretére a helyi jelmezkölcsönzőben, elsziszegte, hogy... de mit is?

Szóval mi lehet annyira csábító, hogy azért valaki a szigoró tiltás ellenére is megkockáztassa a kiüzetést a paradicsomból? Mi lehet annyira vonzó, hogy az örökkévalóság helyett, (ami ráadásul mér all inclusive is) az egyéjszakás moteleket, és a gyorsétkezőket válassza?

Milyen érvek kellenek ahhoz, hogy valakik a tuttiból átvándoroljanak a tökéletesen ismeretlenbe és bizonytalanba?

Mi az amiért ma is (az örökkévalóság után immáron több mint 150 milliárd éve) mindent megteszünk, és mégsem jutunk előbbre?

Nos barátom, van erre válaszod?

Nekem akad egy: mindent megteszünk, hogy ne unatkozzunk, mindent megteszünk, hogy valamit létrehozhassunk, teremthessünk és kijelenthessük (melldöngetve, vagy szerényen): Ezt én csináltam!

Röviden: mindent megteszünk, hogy hatással lehessük valamire, vagy valakire!

Ahhoz viszont, hogy az történjen amit MI szeretnénk, úgy változzanak, úgy történjenek a dolgok, ahogy MI szeretnénk TUDÁSRA van szükségünk. Sok-sok tudásra! A Sátán nevű fickó ezt pontosan tudta. Ő nem az átmenő forgalomra specializálta magát, hanem a TUDÁS vágy kielégítésére.

Ádámot és Évikét nem a friss McSatan Burgerrel csábította el a Paradicsomból, hanem azzal az ÍGÉRETTEL, hogy mindent tudni fogtok. Azt mondjuk elfelejtette közölni (valószínű nem véletlenül), hogy minden tudást tőle kell majd MEGVÁSÁROLNI!
Ez az igazi biznisz... és amíg a tudás üzlet marad, márpedig egy darabig az marad addig arra kell készülnöd, hogy van tanulópénz...

Van tanulópénz, de nem mindenkinek... és nem mindörökké!

Azoknak kell fizetnie a tudásért, akik lusták tanulni vagy félnek tanulni. Tanulás alatt persze nem az egyetemi padsorok koptatását értjük, nem is a GURUK követését, és nem szüleink által belénk vert "Ezt így kell csinálni, mert én azt mondtam!" típusú idomítottság elsajátítását, hanem a személyes megfigyelést, a személyes tapasztalást és a bátorságot arra, hogy mindezeket soha ne haggyuk abba.

Mi a különbség a kettő között? Nos egy csekélyke.

Amíg nem vagy hajlandó megfigyelni, megérteni, és újra megfigyelni és újabb megértéseket szerezni, addig tekintélyelvű tudással, más néven DOGMÁKKAL igyekszel eredményeket elérni az életedben. Addig az, amit teszel valaki más céljait követi, valaki más dörzsölheti a tenyerét, hogy ez is sikerült NEKI, míg TE sikertelennek fogod magad érezni. Addig újra be fogsz iratkozni újabb és újabb egyetemekre, újabb és újabb gurukat fogsz követni VAKON, abban a reményben, hogy valaki végre megmondja neked az igazságot arról, hogy hogyan kell élned, hogyan lehetsz sikeres, hogyan lehetsz boldog, hogyan lehet harmonikus kapcsolatod a pároddal stb. stb. stb...
Amíg nem vállalod, hogy a tapasztalataidat annak lásd amik, vagyis saját döntéseid eredményének, és másra mutogatsz, modván, hogy Ő a hibás, mert nem úgy, nem akkor, nem annyira, vagy épp azért mert Ő, mert úgy és mert annyira, addig a SÁTÁN EGYETEMÉRE jársz, és nap mint nap újra és újra megfizeted a tandíjat a SEMMIÉRT! Az ÉLET-eddel fizetsz életed minden napján - százszor és ezerszer, hosszú életek végeláthatatlan során át.

Mindaz ami ma történik veled és körülötted, csak azért törénhet meg, mert nem vagy hajlandó TANULNI - NEM VAGY HAJLANDÓ MEGFIGYELNI A DOLGOKAT ÉS MEGÉRTENI AZOKAT.

Újra és újra megismétled életed nagy kudarcait csak azért, mert nem figyelted meg az első alkalommal, hogy mi, mikor és hogyan történt és nem vállaltad fel a szerepedet az eredményben, másokra mutogattál...

Mindez csak azért történik így, mert azt tanultad meg, hogy valaki megmondja neked, hogy mit kell csinálnod és hogyan. Elfogadtál egy tekintélyelvű információt a legnagyobb tekintélytől a szüleidtől: a tanítónéninek igaza van! És elhitted, és már nem akartál meggyőződni arról, hogy TÉNYLEG?

Ettől a pillanattól kezdve SÁTÁNI DOGMATANT TANULSZ (és a még rosszabb hír tanítani is egyszerre) A HALÁL EGYETEMÉN, ahelyett, hogy önmagad, saját képességeid, saját TUDATOS döntéseid megfigyelve, és értékelve A MEGÉRTÉS CSODÁJÁT TANULNÁD (és egyben tanítanád, pl. gyermekeidnek) AZ ÉLET-VILÁG-EGYETEMÉN...

Mindez azonban jól van így! Igy teljes a világ! Szabad vagy, szabadon döntesz saját sorsod felől, ígyhát én nem invitállak egyik EGYETEMRE sem, annál is inkább mert én már nem szeretnék dogmatikus lenni és olyan kijelentéseket tenni, hogy pl.: "Ez a helyes út!" meg, hogy "Ez a jó megoldás, az meg nem!".

Csak szólok, hogy van még egy-két lehetséges út!

Ya, és még valami!

Attól, hogy Sátáninak neveztem, még nem mondtam, hogy rosz, vagy kerülendő, vagy ilyesmi... Nem is mondhatnám, mert nem tudom hogy az-e, csak azt tudom, hogy a teremtéstörténetben a "kezdetek előtt" csak a teremtő van. Csak az EGY van. Csak a tudatos EGY-SÉG létezik, amiből az is következik, hogy minden ami van, így a SÁTÁN is ÉS az Ő ISKOLÁJA is a TEREMTŐ MŰVE!
És semmiklép sem modanám, hogy a teremtett dolgok bármely része rossz, vagy kerülendő, vagy elítélendő, mert ezzel saját magamat mondanám rossznak, kerülendőnek, vagy elítélendőnek, sőt magáról a Teremtő forrásról jelenteném ki ezt.

Azért sem tenném, mert véleményem szerint ez a világ rendkívüli precizitással van "összetákolva". Olyan csodákkal és fantasztikus lehetőségekkel, olyan sokszínűséggel és árnyaltsággal, hogy ezt csak egy szupertudatosság képes így eltervezni és létrehozni, és ha ez a szupertudatosság idepottyantott egy Sátánt, akkor arra alapos oka volt... mondjuk, pl. hogy már baromira unatkoztt ott egyedül ebben a paradicsomban, amit maga teremtett, magának és még ez a két pernahajder, az Ádi, meg az Évi sem tudták elűzni az unalmát.
Kitalálta hát, hogy kiebrudalja őket. Igen ám, de korábban örökkévalóságot ígért, ráadásul all inclusive ennek a fazonnak meg a csajának. Ha kizavarja őket csak úgy ukmukfukk, akkor pont végtelen magas plusz egy méretű kártératésre lehetett volna beperelni, ezt meg azért mégse vállalta be, inkább teremtett egy ellenfazekat - ya nem, ellenlábast, hogy csábítsa már el őket.
Ezek meg bedőltek az ígéreteknek a tudásról, meg a többi üres handabandának és önként leléptek. Így dupla a haszon, nincs kártérítési kötelezettség és azóta is remekül szórakozik...

Ugye mondtam, hogy nagyo jól van kitalálva ez az egész...?

Nekem tetszik...

 

Üdv
Jéé

A bejegyzés trackback címe:

https://chili.blog.hu/api/trackback/id/tr951171559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása