A csalás vagy a megtévesztés csak akkor bűncselekmény, ha TE követed el!

 

Abban az esetben, ha ezt egy bank teszi, az hivatalos, megengedett, sőt az állam által támogatott cselekmény.

Így van ez. És a bankok ezt a BTK-ba ütköző cselekményt nap-mint-nap elkövetik. És az áldozat Te vagy. Még akkor is ha soha nem volt hiteled, és soha nem is lesz.

Nézzük a tényeket!

Az, amit pénznek nevezel és értékesnek tartasz, mert elhitted és megbízol benne, valójában nem nagyobb érték, mint a papír, amire nyomtatták.
Nem volt ez mindig így!
Régen a pénz mögött valós fedezet volt és a pénz kibocsátói, (királyok, majd később az államok) gondosan ügyeltek arra, hogy ez mindig meglegyen, mert tudták, hogy a pénz annyit ér, amennyi fedezet van mögötte.

Manapság azonban ez teljesen megváltozott. A bankrendszer kialakulásával a bankárok vették kezükbe a pénz irányítását, és nekik nem volt érdekük a valós fedezetű pénz megtartása, azon egyszerű okból, hogy korlátozta őket a pénzzel kapcsolatos manipulációikban.
Ezért aztán némi rafkoval elérték, hogy a megszűnjön a kötelező aranytartalék és kialakították a világ legnagyobb szemfényvesztését, a központosított bankrendszert és a kereskedelmi bankokat.

Ebben az új rendszerben egy kereskedelmi banknak NEM KELL RENDELKEZNIE azzal a pénzzel, amit hitelbe kiad. Amikor TE bemégy és hitelért folyamodasz, nem a mások által betett pénzeket adja neked oda, és nem azért szed kamatot, mert kamatot kell fizetnie a betétesnek, hanem egyszerűen ráír a számládra egy számot, amivel Te attól a pillanattol  kezdve tartotzol. Ezt persze nem teszi ingyen. Azt mondja, hogy "védenie kell a betéteseit" és ezért adj valamilyen fedezetet az általa nyújtott hitelre, az a látszatot keltve, hogy meglevő pénzt ad kölcsön neked, de ez szemenszedett hazugság.
Mindössze egy számot írt a hitelszámládra, amivel szemben Te egy valós meglevő értéket adtál fedezetül, és egy valós mennyiségű kamatot fogsz befizetni... és ez a legnagyobb gáz a dologban.

Azért, mert ebben az esetben, sokkal több a kihelyezett hitel, mint a valós pénzmennyiség. A kamat amit megfizetsz valós pénz. Te nem teheted meg, hogy ráírsz a befizetési csekkedre egy összeget, de a pénzt nem adod oda a pénztárosnak. Neked be kell fizetned a törlesztő részletedet és a kamatokat. A nagylelkű és segítőkész bank persze a befizetett összeget - annak a hitel törlesztését szolgáló részét - levonja a tartozásodból, vagyis megszünteti a korábban létrehozott virtuális pénzt, de a kamatokat egyszerűen elzsebeli. Nézzük meg az egyenleget:

Kaptál 100 virtuális pénzt (ami nem volt a bank tulajdonában - sőt nem is létezett, de valós pénzre váltja neked a bank amikor a felvett hiteledet elköltöd) és visszafizettél 100 + 10 valós pénzt amiből 100-at megszüntet a bank, vagyis visszaváltja az általad pénzre váltott nemlétező - virtuális - pénzt ééééééés elzsebel 10 igazi pénzt.

Ez nap mint nap megtörténik. Miért baj ez kérdezhetnéd?

Nos egyszerűen azért, mert a valós pénz mennyisége korlátozott. Mindössze ezért. Minél több hitelt helyez ki a bank annál több VALÓS pénzt von el a valós gazdaságból az általad fizetett kamaton keresztül. Vágod?

Mit eredményez ez? Nos azt, hogy egyre kevesebb fizetőeszköz lesz forgalomban. Minél kevesebb a fizetőeszköz annál magasabbak lesznek az árak és annál alacsonyabbak a bérek. Érted már? Egyszer, nem is olyan soká el fog következni az a pillanat, amikor a bérek már csak a közvetlen kiadásaidat fedezik, és nem tudod törleszteni a hiteleidet és, akkor mi fog történni? Jön a bank és azt mondja: Te Jóuram! Én "segítettem" neked, amikor szükséged volt rám, és most lám nem fizeted nekem vissza a hiteledet, és így kénytelen vagyok elárverezni a házad... Naaagyon sajnálom, de Te kényszerítesz rá.

Mindez persze nem igaz. A bank kényszerít téged egy olyan helyzetbe, hogy ne legyél képes visszafizetni a felvett hiteledet. Hogyan? Hát úgy, hogy elvonja a valós pénzt a gazdaságból, előre elveszi azt, amit majd holnap kellene befizetned, megakadályozva Téged abban, hogy egyáltalán fizethess. Nem jóindulatból osztogatnak húsz-harminc éves futamidejű hiteleket - minél hosszabb a futamidő, annál biztosabban nem tudod visszafizetni.

Ezt itt egy nagyon egyszerűsített modellben mutattam be, és ez a valóságban kicsit bonyolultabban zajlik - azt is mondhatnám körmönfontabb ez a modell, de a lényege ennyi.

Persze előfordulhat(na - de pesrsze nem fordul elő) hogy a valós pénz mennyiségét egyszerűen megemeli az állam, és akkor éljen, minden renbben van. Van pénz, lehet emelni a fizetéseket, és Te ismét fizetőképes, jó ügyfele lehetsz a banknak. Igen ez megtörténhetne - de nem történik meg, vagy ha mégis - nos abban Te biztos nem leled örömöd, azt garantálom.

Jelen pillanatban a magyar állam NEM BOCSÁTHAT KI PÉNZT! Egész pontosan nem bocsáthat ki pént szabadon, saját akarata szerint, köszönhetően azoknak a nemzetközi megállapodásoknak, melyet hazaáruló kormányaink kötöttek az IMF-fel. Ennek értelmében csak hitel felvételével lehet bőviteni a valós pénz mennyiségét. Érted ezt? A magyar kormány úgy bocsát ki magyar forintot, hogy minden egyes forint után kamatot fizet. A magyar gazdaságban, magyar forint után az IMF-nek (vagy a többi szemét bandának). És szerinted miből fizeti a kamatokat? Találgass!!!

Na megvan, rájöttél? Igeeeeeen, az adóbevételekbőőőőőől. Abból a pénzből amit Te tisztességesen megtermeltél, amit gyengédnek egyáltalán nem mondható erőszakkal ellop töled és kifizeti egy olyan banknak, akinek semmi köze hozzá!

Érted?

Valahol Londonban, New Yorkban ott ülnek az urak egy k..tt bársonyszékben és költik a TE pénzedet, azt a pénzt amiért Te dolgoztál, Te küzdöttél meg. Azt a pénzt, amit költhetnél magadra a családodra, a gyerekeid taníttatására, vagy nyaralásra, pihenésre, szórakozásra. Ehelyett már azon töröd a fejed, hogy hogyan vállahatnát több munkát, hogy valahogy fenntartsd a színvonalat amit elértél, de ez sem lehetséges, mert a munkahelyek is csökkennek egy ilyen pénzügyi struktúrában.

Amit még tudnod kell, hogy "demokratikusan választott" kormányaid pedig ezeknek a bankároknak nyalják a seggét, persze nem ingyen... busásan megjutalmazzák őket a banki urak. Gyakorlatilag teljhatalmat kapnak a Te kifosztásodra, és mint "Marci Hevesen" úgy élhetnek BELŐLED! Azok, akik erálultak Téged! Te finanszírozod az árulókat! Te "jutalmazod" őket az árulásukért!

És ha ez még nem volt elég, akkor jó ha tudod.Te fizeted meg azokat a hatalmi rendszereket, amelyek megakadályoznak Téged abban, hogy fellázadja ez ellen az orcátlanság ellen. A Te verejtékes munkád gyümölcseiből szerelik fel a magyar rendőrséget, katonaságot, a NATO és a másik hazug banda az ENSZ hadseregét, akik egy másodperc alatt itt fognak teremni, ha Te megelégeled ezt a szemétséget és kimész az utcára. Azokkal a fegyverekkel fogsz farkasszemet nézni, amelyeket a Te pénzedből vásároltak, és a golyó amelyik majd eltalál a Te gyereked szájától elvett zsömle árából készült.

Ez a kérlelhetetlen igazság! Akár elhiszed, akár nem. Akár felismered, akár nem. EZ VAN!

Ez a világtörténelem legnagyobb átverése, és az áldozata TE VAGY Barátom.

De mindez nem megváltoztathatalan. Ez, mint a világtörténelem eddigi összes hatalmi rendszere gyenge lábakon áll, és azt nem nehéz kirúgni alóla. A modell már kész, a lehetőség már adott, de ahhoz, hogy megváltozzanak ezek a dolgok, hogy szabadon élvezhesd munkád gyümölcsét, szabadon élvezhesd az életet, TENNED KELL.

No nem forradalmat kell csinálnod! Nem vonulhatsz az utcára, sőt ezt kifejezetten tilos megtenned, mert ezzel csak a hatalmat erősítenéd, okot adva arra, hogy büntetlenül lelőjenek, elhalgattassanak. NEEEEM! Mást kell tenned! Nem meghalnod kell a változásért, hanem élned kell érte!

Élned azokkal a lehetőségekkel, amelyek körülvesznek! Azokkal a finom, gazdasági eszközökkel, melyek legálisak és hatékonyak.

Keresd a barátaid társaságát és erősítsd meg az együttműködést velük. Kezdjetek el egymás közt kereskedni, kizárva a pénzt, mint fizetőeszközt. Számtalan lehetőség áll rendelkezésetekre, hogy ezt megtegyétek. Egyre több cserekör, szívességbank, működik és egyre nagyobb létszámmal szerte a világon. Ezek már magyarországon is éledeznek. Keresd velük a kapcsolatot, csatlakozz valamelyikhez.
Itt van néhány link, hogy ne kelljen feltúrnod a netet értük:
Gyűtőportál:
LapPontHu
Néhány működő vagy épp elinduló cserekör:
CsereKör
TalentumKör
Szolnoki KÖR
Miskolci KÖR
Társadalmi Fórum
CivilKör

Másik fontos ajánlás: ne dőlj be semmiféle "most megmutatjuk" - "mi vagyunk a megmentők" - "a magyarok jobbak mint mások" - és még sokféle formában megjelenő, lázító, kirekesztő propagandának.

Viharos időkben hamar felébrednek az önjelölt nemzetmentők, a gárdaszervezők, az "ezeréves múlt" privilegiumaira hivatkozók. Ezek túlnyomó többsége hazug, öncélú és főleg veszélyes, mert meggondolatlanul és felelőtlenül tömegeket szólítanak meg, valódi megoldások helyett pedig káoszt és anarchiát hoznak, akarva vagy akaratlanul támogatva ezzel az elnyomó rendszert.

Csak a higgadt, tudatos és átgondolt, mindennemű nacionalista, irredenta hangzat nélküli, cselekvő magatartás hozhat tartós eredményt. Légy körültekintő és figyelmes. Légy higgadt és kitartó, mert a megoldás TE vagy!

Köszönöm, hogy szentél nekem egy kis figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://chili.blog.hu/api/trackback/id/tr3914662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

selfish 2009.02.26. 10:56:44

Üdv! Kicsit Drábik szagú az írásod de tökéletesen igaz! Amivel még huzogatni lehet ezeknek az illuminátus bünbankok oroszlánjainak a bajszát az a belső lassú szabotálások módszere (multiknál elhelyezkedni és ott annyit ártani amennyit lehet) Mondjuk ezt már pont a bankosok el is kezdték amikor a saját szakálukra osztogatták a hiteleket (első és másodlagos)... szóval szabotálni és a szemébe hazudni a hatalomnak amekkorát csak lehet és ez alatt cserekereskedni ahogy ajánlod Hajrá ! persze ez vicc csupán...

Jéé 2009.02.26. 20:43:26

Szia selfish!
Tetszik a belső bomlasztás gondolata... ha lenne rá időm azonnal kipróbálnám, csak az a probléma, hogy engem egy multi max. udvarsöprőnek venne fel, és azonnal adna mellém 2 biztonsági őrt, hogy még véletlenül se kerülhessek "házon belül" ;-)
Úgyhogy ez a feladat Rád marad...
Komolyra fordítva: itt nincsenek illuminátus bűnbakok... EZért a helyzetért magunk vagyok a felelősek. Ha nem akarnánk már ma azokat az egyébként "hamis gyöngyöket" (nagyobb ház, nagyobb autó, kétszerakkora flatt TV. és egyebek) akkor ezek a bankurak most koldulhatnának a blahán az aluljáróban...
Ja, meg el kellet volna olvasni Széchenyi István Hitel című művét kicsit alaposabban...
Szóval csak magunkra vethetünk és nem teszünk egyebet, mint kijavítjuk a hibánkat - ehhez elidegeníthetetlen jogunk van...
süti beállítások módosítása